Üdvözlünk honlapunkon


Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a TVK-Mali Triatlon Klub vezetõi, edzõi és versenyzõi nevében. 
Történetünk hét éve, 1992-ben kezdõdött. Ekkor alakultunk meg SzSzI Küllõ Triatlon Klub néven és ebben az évben rendeztük az elsõ Tisza Triatlont. Az évek során egyre erõsödött a versenyzõi gárdánk, akik egyre jobb feltételek mellett készülhettek a hazai és a nemzetközi versenyekre egyaránt.

Ehhez természetesen nagymértékben hozzájárult, hogy a támogatóink egyre többet áldoztak ezekre a versenyzõkre. Igy lett a klubból elõbb Supralux-Küllõ, majd Supralux-Mali végül TVK-Mali Triatlon Klub.
.
Ma is ez a klubunk neve és változatlanul élvezzük a Tiszai Vegyi Kombinát Rt hathatós támogatását. Természetesen az, hogy Tiszaújváros Önkormányzata kiemelt sportágként kezeli a triatlont, biztositék arra, hogy versenyzõink nyugodt körülmények között készülhessenek az egyre nagyobb nemzetközi megmérettetésekre.

Az 1998-ban átadott önálló triatlon klubházban a város jóvoltából olyan ideális feltételek teremtõdtek meg, melyek tudatában talán szerénytelenség nélkül kijelenthetem, hogy Magyarország, Európa de talán a világ egyik triatlon edzõközpontja valósult meg. 

A versenyek rendezésében is nagyot léptünk ezalatt a hét év alatt. Az elsõ kis verseny után, válogatót, országos bajnokságokat rendeztünk. Az évek alatt összerázódott - most már nyugodtan mondhatom - világszinten is elismert rendezõgárdára támaszkodva 1996-tól minden évben mi rendezzük a legjobb magyar triatlonosok évadzáró gáláját a TVK Kupát
1997-ben pedig jött a 'nagy falat' a világkupa.

A rendezés sikerének köszönhetõen az elmúlt évben is megkaptuk a rendezés jogát. Az idén - talán már mondhatjuk hagyomány - 1999. Augusztus 8-án rendezzük az idei világkupa sorozat hetedik állomását az ITU TVK Triatlon Világkupát.

Az idén azonban egy kis ráadásként augusztus 1.-én Tiszaújvárosban kerül megrendezésre Európa legjobb klubcsapatainak versengése - ahol reményeink szerint a házigazda TVK-Mali versenyzõi elõkelõ helyen fognak végezni - az ETU AES Triatlon Klubcsapat Európa Bajnokság

Tiszaújváros lakossága és a TVK-Mali Triatlon Klub minden tagja nevében sok szeretettel várok mindenkit Tiszaújvárosba 1999-ben.

Dr. Márkus Gábor elnök 
    ETU Ifjúsági Triatlon
    Európabajnokság 2000
    Egyetemi és Fõiskolás
    Világbajnokság 2000
    ITU Triatlon 
    Világkupa 2000
    1999 Eseményei
    Klubélet
Honlapunkhoz az alábbi böngészõk valamelyikét ajánljuk
Tel/Fax: 36-49-342-013
Ha levelet szeretnél küldeni...
[Nyelvválasztás]   [Klubélet]   [ETU Ifjúsági Triatlon Európabajnokság 2000]
  [Egyetemi és Főiskolás Világbajnokság 2000]  [ITU Triatlon Világkupa 2000]

  [1999 Eseményei]

Utoljára módosítva: