Rendkívüli egyéniség volt, izzott körülötte a levegő, ha oktatott, ha bíráskodott.

Esztergomban született 1911-ben. Testnevelő tanári diplomát szerzett a Testnevelési Főiskolán és ugyan itt Vívómesteri képesítést is.
Gyakorlatitapasztalatait Róna Ármin vívóiskolájában gyarapította. A háborúig Kassán tanított; a háború után került Egerbe és lett a Dobó Gimnázium testnevelő tanára. Sportnevelői sokoldalúságát jellemzi, hogy sok válogatott atlátát, tornászt, kosárlabdázót adott a magyar sportnak. Mégis a vívás állt legközelebb a szívéhez, 1952-ben a Magyar Mesterek Bajnokságán, kard egyéniben a dobogó harfmadik fokára állhatott fel.
Mint szervező és nevelő több sportág alapjait rakta le, nevéhez fűződik az OSN elindítása. Vívásban, mindenes edző, vezető edző,
technikai vezető, és szakosztályvezető. I osztályú majd országos versenybíró. Megalakulásától elnöke a Heves Megyei Vívószövetségnek. Tíz évig tagja a megyei TS elnökségének. Sok kitüntetés fémjelzi munkáját : A Magyar Népköztársaság Sportérem mindhárom fokozata, a Magyar Vívás Kiváló Nevelője és még számos magasrangú társadalmi elismerés.

Vissza